ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ (Μαριάννα Φόρτη)

ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ

Αγώνας για την Επανεκκίνηση της Κοινής Λογικής

ΟΧΙ στην κατηφόρα που άνοιξε η υποχρεωτικότητα

Τα συνδικαλιστικά σωματεία στον χώρο της εκπαίδευσης, εδώ και μήνες, αγνοούν επιδεικτικά το τεράστιο κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα που έχει προκύψει σε παγκόσμια κλίμακα, αυτό της υποχρεωτικότητας των «εμβολίων», το οποίο στη χώρα μας συνοδεύτηκε – μέχρι στιγμής-  από εκδίωξη 54 στελεχών της ΕΜΑΚ, αναστολή εργασίας 10.000 υγειονομικών υπαλλήλων, αποκλεισμό χώρων διασκέδασης και πολιτισμού, υποχρεωτικό  rapid test,  δις εβδομαδιαίως επί πληρωμή, όλων των εργαζομένων που δεν επιλέγουν -για τους δικούς του λόγους ο καθένας- να εμβολιαστούν   και πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους πολίτες, άνω των 60, δεν υποκύψουν στον εκβιασμό.

Ταυτόχρονα παραβιάζουν και αγνοούν το καταστατικό της ΕΛΜΕ που ξεκάθαρα αναφέρει στο 2ο άρθρο της και στις παραγράφους 2, 4 & 6: Άρθ. 2: Σκοποί της Ένωσης §2 Η προάσπιση και η προαγωγή των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων του κλάδου, §4 Η προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Δ.Υ. και των εργαζομένων γενικότερα, §6 Η έκφραση της γνώμης για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς και η συμμετοχή της στις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. 

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η ανεξάρτητη συμμετοχή  ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ («κατεβαίνει» στην ΣΤ’ ΕΛΜΕ με υποψήφια την συνάδελφο ΦΟΡΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ), η οποία προβλέπει, μέσα από όσα έχουν ήδη συμβεί, το ζοφερό μέλλον όχι μόνο των εργασιακών, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα, από την στιγμή που ένα παλιόχαρτο (λέγε με rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού) αυθαίρετα και χωρίς καμμία αντικειμενική θεμελίωση, ξαφνικά προηγείται της ύπαρξής μας και καθορίζει τις κινήσεις μας και την ελευθερία μας… π.χ. Η 48ωρη ισχύς του rapid αυθαίρετα, με μια Κ.Υ.Α.,  μπορεί να μετατραπεί σε 24 ωρη με αποτέλεσμα τα rapid επί πληρωμή να αυξηθούν από 2 σε 3 ή 4 ή 5, ενώ το τόσο πολυπόθητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ενός διπλά εμβολιασμένου (που μόνο την είσοδό του στην Παράδεισο δεν θα του εξασφάλιζε) ξαφνικά χάνει την ισχύ του σε μόλις 9 μήνες, αν δεν συνοδευτεί από πιστοποιητικό 3ης δόσης κι αυτό με τη σειρά του, όπου να’ ναι,  από πιστοποιητικό 4ης, 5ης κ.ο.κ. 

Παράλληλα, όλη αυτή η πίεση που ασκείται σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας συνοδεύεται από μια άνευ προηγουμένου φίμωση και κατασυκοφάντηση της αντίθετης επιστημονικής άποψης,  σχετικής με την αξιοπιστία των «εμβολίων», με την καταγραφή των θανάτων και των σοβαρών παρενεργειών τους, με την παρατηρημένη «αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία» στη χώρα μας,  τουλάχιστον κατά 10% , σε σχέση με προηγούμενες χρονιές που δεν υπήρχε «εμβόλιο», με τα εντελώς «τυφλά» αποτελέσματα της επιβολής τους σε παιδιά 5 ετών και άνω. Ξαφνικά,  η δημοφιλής ρήση του Βολταίρου « διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» κουρελιάστηκε στην πράξη, όχι μόνο από τα εξαγορασμένα Μ.Μ.Ε., αλλά και από πολιτικούς και από συγκεκριμένους επιστήμονες. 

Ενώ ζούμε στην εποχή του δικαιωματισμού, της διαφορετικότητας με σημαία τους ΛΟΑΤΚΙ, της προστασίας των  προσωπικών δεδομένων, της αποδοχής των εκτρώσεων με το σκεπτικό «το σώμα μου, μού ανήκει», όλα αυτά καταστρατηγούνται,  προκειμένου για τους πολίτες που δεν αποφασίζουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να εμβολιαστούν. Δεν σου αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα τού να θέλεις να ζεις  ανεμβολίαστος! Το σώμα σου δεν σου ανήκει, αλλά πρέπει με το ζόρι να σου εγχύσουν το υλικό,  του οποίου όλα τα συστατικά δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα! Στα προσωπικά σου δεδομένα μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε υπάλληλος καφετέριας ή πολυκαταστήματος!  Όση προσπάθεια είχε γίνει –και καλώς είχε γίνει-  την εποχή που είχε ξεσπάσει η θανατηφόρα και τραγική ασθένεια του AIDS, ώστε οι ασθενείς να μην περιθωριοποιηθούν από την κοινωνία, η ίδια γίνεται σήμερα, ώστε οι «ανεμβολίαστοι» μιας ασθένειας με διάμεση θνητότητα μικρότερη του 0,5% στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, να περιθωριοποιηθούν κι ας είναι υγιείς! Η Κοινή Λογική έχει εκλείψει ΕΝΤΕΛΩΣ! 

Μέσα σε αυτό το χάλι, ποιος είναι τελικά ο ρόλος του συνδικαλισμού; Να υπακούει τυφλά στην κάθε κομματική παράταξη παραβλέποντας την αγχωτική και απειλητική πραγματικότητα που βιώνει ο συνάδελφος ή ο κάθε ανεμβολίαστος Δημόσιος Υπάλληλος με κοινή λογική κι ελεύθερη βούληση; Πώς επιβιώνουν οι 10.000 υγειονομικοί που βρίσκονται τόσο άδικα σε αναστολή; Βγήκε κάποιο ψήφισμα,  συμπαράστασης έστω,  γι αυτούς; Κάποτε Νόμος ήταν το δίκιο του εργάτη. Τι απέγινε το δίκιο του υγειονομικού; Είναι πλέον βραχνάς κι όχι νόμος; Αν οι εμβολιασμένοι γιατροί είχαν αρνηθεί κι εκείνοι να μπουν στα νοσοκομεία, όταν επιβλήθηκε το μέτρο στους συναδέλφους τους, ο διαχωρισμός και ο διχασμός θα είχε πεθάνει εν τη γενέσει του. Αν ή ΟΛΜΕ είχε προκηρύξει απεργία για τα επί πληρωμή rapid test και διεκδικούσε έστω δωρεάν τα τέστ για τον συνάδελφο, η κυβέρνηση και το Υπουργείο θα το σκεφτόταν πολύ να συνεχίσει τους εκβιασμούς. «λλήλων τά βάρη βαστάζετε»... η διαχρονική Ευαγγελική ρήση ταιριάζει τόσο σ’ αυτήν την περίσταση. 

Αν υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας (τόσο «εμβολιασμένοι» όσο και «ανεμβολίαστοι»), οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν τον αυταρχισμό που ακουλούθησε τα «εμβόλια» με την αφέλεια της Χάιντυ των βουνών και έχουν συνειδητοποιήσει το ζοφερό μέλλον που περιμένει εμάς και τα παιδιά μας, αρχής γενομένης από τα μέτρα έλεγχου για λόγους δήθεν υγειονομικής προστασίας, τους καλούμε να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, εναντίον της απενεργοποίησης της Κοινής Λογικής και της υποχρεωτικότητας που με τόση σφοδρότητα επιβάλλεται.

ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ

           ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

e-mail επικοινωνίας: afteksoussion@gmail.com


(Το παραπάνω κείμενο μοίρασε η συνάδελφος Μαριάννα Φόρτη στη συνέλευση της ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας. Με αυτό γνωστοποίησε την υποψηφιότητά της στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2021. Στις εκλογές αυτές εκλέχθηκε, καταλαμβάνοντας τη μία από τις 9 έδρες του Δ.Σ. της ΣΤ' ΕΛΜΕ)




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.