ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Μ.Α.Ζ.Ι.

 

Μ . Α . Ζ . Ι .

Μέτωπο για την Αυτοδιάθεση, τη Ζωή και την Ισότητα                      

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις

Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου

Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών

 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όχι στον ολοκληρωτισμό

Ο φασισμός δεν θα περάσει

Ένα πλήθος κινήσεων και συσπειρώσεων  έχει δημιουργηθεί και πολλαπλασιάζεται στην εκπαίδευση, σε σχολεία, πανεπιστήμια, εργασιακούς, κοινωνικούς  και σε πολλούς άλλους χώρους κατά των μέτρων κατηγοριοποίησης των πολιτών, του απαρτχάιντ,  του αποκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου των πολιτών.

Πολλοί χείμαρροι αυτή τη στιγμή τείνουν να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι.

Είμαστε κομμάτι αυτών των παραπόταμων και των χειμάρρων. Συγκροτούμε πανελλαδική κίνηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για να  συντονίσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην κατάλυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και δημοκρατίας, για να υπερασπιστούμε την ισότητα, την ισονομία, την έννοια του ελεύθερου πολίτη, ζητήματα που μέχρι στιγμής υποβαθμίζονται ή αποσιωπώνται.

Ήδη από το 2010, με την εισαγωγή των μνημονίων, καταλύθηκε σημαντικό κομμάτι της Λαϊκής Κυριαρχίας και του Συντάγματος. Τα μνημόνια  μονιμοποιήθηκαν και  οδήγησαν στην αιμορραγία του ελληνικού λαού και, κυρίως, της  νεολαίας.

Από τον Μάρτιο του 2020, ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή καταστροφικών, αντιφατικών και παράλογων μέτρων, με πρόφαση την υγεία, που στοχεύουν  : α) στην κατάργηση των ατομικών και συλλογικών – πολιτικών  δικαιωμάτων  β) στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστού  και την απορρύθμιση της κοινωνίας   γ) στην  οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση του πολίτη  δ) στον απόλυτο έλεγχο του ατόμου

Έτσι, με πρόσχημα την υγεία, η κυβέρνηση επέβαλε  την απαγόρευση των πολιτικών συναθροίσεων και έφτασε μέχρι τον έλεγχο της αναπνοής των πολιτών.

Από το αρχικό νεοφιλελεύθερο «δόγμα» της ατομικής ευθύνης σταδιακά μας κατευθύνουν  στον απόλυτο ψηφιακό έλεγχο του πληθυσμού, όπου το πρόσωπο καταργείται. Η ψηφιοποίηση του ελέγχου του πληθυσμού μέσω των πιστοποιητικών θα εξελιχτεί με ταχύτητα που θα θυμίζει την έκρηξη του Βεζούβιου και την καταστροφή της Πομπηίας. 

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, μετέτρεψε τα νοσοκομεία αποκλειστικά σε μονάδες covid, αποκλείοντας από αυτά πολίτες με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και η έλλειψη προσωπικού, η διασπορά του ιού στους εμβολιασμένους εργαζόμενους,  αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η υγεία αλλά η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην εργασία και  η ιδιωτικοποίηση της υγείας. Αρχή ιδιωτικοποίησης είναι και η πληρωμή των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ από τους εργαζόμενους. 

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και η απαραίτητη εν επιγνώσει συναίνεση στις ιατρικές πράξεις καταλύεται μέσα από άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς και απειλές.

Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό των κοινωνικών εκδηλώσεων και των μετακινήσεων των πολιτών, επιβάλλοντας πρόστιμα, ενώ συγχρόνως εμπαίζει τους πολίτες, στοιβάζοντάς τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις σχολικές αίθουσες.

Το δικαίωμα στην απεργία και η διαμαρτυρία των πολιτών «ποινικοποιείται». Η καταστολή γενικεύεται. Με την πρόσφατη ΚΥΑ, όπου ο «ένας ελέγχει τον άλλον», οδηγούμαστε στον κοινωνικό κανιβαλισμό και ξεφεύγουμε από κάθε έννοια συντεταγμένης κοινωνίας. Είναι αδιανόητο να μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιώτης να ασκεί δημόσια εξουσία (έλεγχο ταυτοπροσωπίας).

Η τρομοκρατία της προπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης συμπληρώνεται από αστυνομικά  μέτρα, που μεταμφιέζονται σε υγειονομικά, τα οποία όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα έκτακτα μέτρα συνεχώς βαθαίνουν και η έκτακτη κατάσταση μονιμοποιείται. Ο αρχικός φόβος των πολιτών για την υγεία τους μετατρέπεται σε τρόμο για τα πρόστιμα καιγια την απώλεια της εργασίας τους.

Η αναζήτηση της αλήθειας και η ελεύθερη έκφραση διώκονται.  Οι αποφάσεις των «ακαταδίωκτων» γίνονται δόγματα. Υπονομεύεται η ελευθερία σκέψης και συνείδησης και τα θρησκευτικά δικαιώματα καταπατώνται. Οι παραδόσεις του λαού που έχουν ζυμωθεί με την λαϊκή συνείδηση ξεριζώνονται βίαια και η πνευματικότητα αποστειρώνεται.

Ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αποτελεί ένα ιδιόμορφο απαρτχάιντ. Στην εργασία και στην κοινωνική ζωή  γίνονται υποχρεωτικοί  διαγνωστικοί έλεγχοι σε ανεμβολίαστους πολίτες, την ώρα που οι εμβολιασμένοι πολίτες νοσούν και μεταδίδουν χωρίς να ελέγχονται από κανέναν. Νομιμοποιείται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων φοιτητών από τα πανεπιστήμια, υποστηρίζονται οι παράνομες απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τα υγειονομικά πιστοποιητικά είναι εργαλεία ελέγχου και κοινωνικού αποκλεισμού, χωρίς να πιστοποιούν την υγεία των πολιτών.

Η ασυδοσία της κυβέρνησης φτάνει μέχρι το σημείο να αποκλείει τους ανεμβολίαστους πολίτες από τις συναθροίσεις και συλλογικές διαδικασίες (συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, συνελεύσεις, σεμινάρια), αν και  αποτελούν το πλήρως ελεγμένο τμήμα του πληθυσμού, μέσω των επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών ελέγχων.

Στο χώρο της Παιδείας,ένας πλήρης φασιστικός ανορθολογισμός επικρατεί. Το selftest αποτελούσε ασφαλές μέτρο για όλους την περσινή χρονιά. Φέτος, συνεχίζει να αποτελεί ασφαλές μέτρο για τους μαθητές,  ενώ συγχρόνως απαιτείται rapidtest για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και κανένας έλεγχος για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Τα τμήματα των 27 (και πλέον) μαθητών δεν σπάνε, αντίθετα γίνονται συγχωνεύσεις και άλλων τμημάτων.

Το Υπουργείο προωθεί την  αντιπαιδαγωγική τηλεκπαίδευση, χωρίς να ενδιαφέρεται για την μάθηση και την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Με το edupass ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός παραχωρούν τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, κωδικοποιούνται, ελέγχονται πλήρως, εξαρτώμενοι από μια ψηφιακή ένδειξη για την παρουσία τους ή όχι στο σχολείο.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου υπονομεύεται. Η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων με την κατηγοριοποίηση των σχολείων  και την μετατροπή τους σε «σχολεία- επιχειρήσεις» καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει το πλαίσιο για την υποχρηματοδότηση των σχολείων και την λειτουργία τους με όρους της αγοράς. 

Η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει. Η πολιτική επιδομάτων επιβίωσης προς τους επαγγελματίες και εργαζομένους λόγω των «τυφλών» και παρατεταμένων lockdown, αντιστρέφεται σε μαζική πτώχευση του λαού. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα γενικευτούν.

Σε διεθνές επίπεδο, οι δυνάμεις των ελίτ, κερδίζουν μια πρωτοφανή μάχη απέναντι στην εργασία και στην δημοκρατία,  που έχει τη βιαιότητα μιας νέας  «πρωταρχικής συσσώρευσης». Τα δημοκρατικά δικαιώματα στη Δύση καίγονται. Η τηλεργασία ως μέθοδος ολοκληρωτικού ελέγχου και πλήρους απομόνωσης των εργαζομένων, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, όπως και η συγκεντροποίηση κεφαλαίου και επιχειρήσεων, καθώς και τα κέρδη πολλών πολυεθνικών και συγκεκριμένων κλάδων.  

Ως παιδαγωγοί, γονείς,πολίτες και ως άνθρωποι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στον αυταρχισμό και την επιβολή της νέας μη κανονικότητας.

Είμαστε αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι οι νέες υποχρεωτικότητες και ο αυταρχισμός αφορά όλους μας, ότι ο διαχωρισμός των πολιτών δημιουργείται σκόπιμα, ότι η  αρχική επίθεση σε ένα μέρος των πολιτών (των «νέων μαύρων προβάτων» της κοινωνίας) γενικεύεται σταδιακά και ότι με πολλούς τρόπους ο κάθε πολίτης μπορεί να  βρεθεί στην «άλλη πλευρά». Είμαστε αντίθετοι με την αντισυνταγματική διάκριση των πολιτών, με την οποία η κοινωνία μας μεταβάλλεται σε ρατσιστική και ολοκληρωτική κοινωνία.

Είμαστε ο κοινωνικός χώρος που θα αντισταθεί και θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο την Δημοκρατία, τις δυνάμεις της ελευθερίας και της εργασίας. Είμαστε αυτοί που θα στηρίξουμε τον αγώνα κάθε επαγγελματικού κλάδου, κοινωνικής ομάδας και προσώπου.

 

Η κίνησή μας δεν εντάσσεται σε κανένα πολιτικό σχήμα ή κόμμα. 

 

Αγωνιζόμαστε για την αυτοδιάθεση του σώματος και της ζωής μας, ενάντια σε κάθε υποχρεωτικότητα, διάκριση και καταναγκασμό που επιβάλλεται από την εξουσία, δήθεν εξ ονόματος της επιστήμης, την ίδια ώρα που καταργείται η ουσία της επιστήμης, που είναι η αμφισβήτηση, ο διάλογος και η έρευνα.

Υπερασπιζόμαστε το Αυτεξούσιο της ανθρώπινης ύπαρξης ως απαραβίαστη αξία και δεν συναινούμε στην ύβρη που διαπράττεται. Η ζωή  και, ακόμη περισσότερο, η ζωή των παιδιών μας έχει αξία.

 

Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

 

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

 

-         Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας (άμεσης και έμμεσης) ιατρικών πράξεων

 

-         Το τέλος των διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες

 

 

-         Την κατάργηση των πιστοποιητικών κατηγοριοποίησης και ελέγχου των πολιτών

 

-         Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα. Δημόσια υγεία. Αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και συγκρότηση πρωτοβάθμιας υγείας. Δωρεάν τεστ για όλους.

 

 

-         Κατάργηση του νόμου Κεραμέως. Οι αποφάσεις στους συλλόγους διδασκόντων. Όχι στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

 

-         Ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής  αλληλεγγύης, που θα συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην κριτική σκέψη και τη δημιουργία ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών.

 

-          

Η συλλογή υπογραφών για την ιδρυτική διακήρυξη συνεχίζεται στο e-mail του Μ.Α.Ζ.Ι. mazi.kinisi@gmail.com

 

Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών Μ.Α.Ζ.Ι.:  https://mazi-kinisi.blogspot.com/

 

 


 

1 σχόλιο:

  1. Στο βιβλίο "Η ΜΑΣΟΝΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" του Κώστα Τσαρουχά το "Μαζί μπορούμε" αποτελεί σύνθημα της Μασονίας, όπως και το "Όλοι μαζί μπορούμε" σύνθημα του ΣΚΑΐ.
    Το δικό μας Μ.Α.Ζ.Ι. θα πρέπει να διαφοροποιείται από τα παραπάνω συνθήματα, που δεν μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.