ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΜΑΖΙ 26-2-2022, Αθήνα, ομιλία στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Η ομιλία της Άννας Παπαδοπούλου, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μ.Α.Ζ.Ι. στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους Υγειονομικούς σε αναστολή, στις 26-2-2022, στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα.

Το κείμενο της ομιλίας:

Αδέλφια μας Υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας, το ΜΑΖΙ εκπαιδευτικών στηρίζει με εκπαιδευτικούς - μέλη από όλη την Ελλάδα, τον δίκαιο αγώνα σας για τα προφανή, τα αυτονόητα: το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, το δικαίωμα στο Αυτεξούσιο,  στην εργασία και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το ΜΑΖΙ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει αυτή την πρωτοφανή και αυθόρμητη λαϊκή συσπείρωση υπέρ σας. Εκπαιδευτικοί, Ναυτικοί, Δικηγόροι, Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, Σωματεία & Συνδικάτα Εργαζομένων,  Επιστήμονες, Συλλογικότητες, ενεργοί σκεπτόμενοι πολίτες είμαστε όλοι εδώ ΜΑΖΙ σας.  Η κοινωνία βλέπει πια το άδικο που έχει διαπραχθεί εναντίον σας, αλλά και εναντίον όλων μας.   Η κοινωνία έχει υποφέρει από την έλλειψή σας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα θύματα από ή με Covid είναι η μια όψη του νομίσματος. Θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποτιμηθούν τα θύματα από την διάλυση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας;

Οι «ακαταδίωκτοι» έχουν μιλήσει για αντικατάστασή σας.

Και τους ρωτάμε:

Ποιοι είναι εκείνοι που θα αντικαταστήσουν τους Υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι πάνω από την εργασία και την επιβίωσή τους,  έβαλαν τα ιδανικά τους, τις αξίες τους και στάθηκαν ανάχωμα για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών;

Ποιοι είναι εκείνοι που θα αντικαταστήσουν τους Υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι έχουν στην πράξη αποδείξει ότι θυσιάζονται για το κοινωνικό σύνολο;

Ποιοι είναι εκείνοι που θα αντικαταστήσουν τους Υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι  έχουν υπερβεί κάθε ανθρώπινο όριο ψυχικής, σωματικής και οικονομικής αντοχής εκτός εργασίας; Ποιος έχει πια αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αυτοί υπερέβαιναν τις αντοχές τους  και ως εργαζόμενοι;   

Δεν είναι οι οποιοιδήποτε οι Υγειονομικοί σε αναστολή, δεν είναι έτσι απλά αντικαταστάσιμοι, είναι εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό που έχει όλα εκείνα να ψυχικά χαρίσματα που κρατούσαν το ΕΣΥ όρθιο.

Αυτοί οι Υγειονομικοί είναι η εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας, οι αποδεδειγμένα μη χειραγωγίσιμοι, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι που δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς και απειλές. Ανήκουν σε αυτούς στους οποίους οφείλουμε την πρόοδο της επιστήμης η οποία βασίζεται στο δικαίωμα της διαφωνίας και τον γόνιμο διάλογο και όχι σε κυβερνητικά φιρμάνια και ανυπόστατες επιστημονικά υποχρεωτικότητες. Οι ανυπότακτοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Αυτοί όμως οι ανυπότακτοι είναι ιδιαίτεροι διότι διαθέτουν: ηρωική ψυχή, αδιαπραγμάτευτα ιδανικά και ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 

Αυτοί οι Υγειονομικοί  είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ !!!

Απαιτούμε την επιστροφή τους στην εργασία τους ΤΩΡΑ.

Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την ηθική και ψυχική τους αποκατάσταση.

Απαιτούμε την ηθική τους δικαίωση και την τιμωρία όλων των ιθυνόντων  που ακόμα συντελούν στην αντιεπιστημονική, αντισυνταγματική και παρανοϊκή κράτησή τους εκτός εργασίας.

  -------------------------------

ΜΑΖΙ με τους Υγειονομικούς -που αντιστέκονται στις απειλές και τους εκβιασμούς - είναι και οι συμπολίτες μας άνω των 60.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να σας προστατέψει   - συμπολίτες μας άνω των 60-

 με την επιβολή μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ.

Αν ήθελε η κυβέρνηση να σας προστατέψει θα αναβάθμιζε την δημόσια υγεία. Τώρα σας αφήνει απροστάτευτους, με υπηρεσίες και νοσοκομεία υποστελεχωμένα, με σαφείς διακρίσεις εναντίον σας στην παροχή των όποιων υπηρεσιών  μια και δεν είστε τα υπάκουα, τα καλά παιδιά. Την ίδια στιγμή που σας  εκβιάζουν για να χειρουργηθείτε με την δικαιολογία ότι απειλείται η υγεία τους μην τάχα κολλήσουν χειρουργώντας μη εμβολιασμένους, την ΙΔΙΑ στιγμή είναι οι ίδιοι οι γιατροί που διασπείρουν ενδονοσοκομειακά τον ιό επιστρέφοντας στην εργασία τους μετά από νόσηση με θετικά τεστ και ήπια συμπτώματα. Διανύουμε την περίοδο της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ σε όλους τους τομείς.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι τα πιστοποιητικά αναδείχθηκαν σε μέσο διαχωρισμού και αποκλεισμού των  πολιτών από την εργασία τους και την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Μια προσπάθεια ψηφιακού ελέγχου, μια επιχείρηση καθυπόταξης των ανθρώπων στον παραλογισμό και τον πολιτικό ολοκληρωτισμό.

Με τα τυφλά Lockdowns, με τις τεχνητές ενεργειακές κρίσεις, με την αποψίλωση της χώρας μας και όλου του πλανήτη, επήλθε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: η φτωχοποίηση του λαού, η καταπάτηση των ατομικών, κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, η διάλυση της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας που χρόνια τώρα απεργάζονται.  Η αστυνομοκρατία μονιμοποιήθηκε με πρόφαση την υγειονομική μας προστασία.

Για αυτό καλούμε την ύστατη ώρα, όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, όλους τους πολίτες να  γενικεύσουν τον αγώνα σας, γιατί δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη μπροστά στο αδιανόητο μιας Δυστοπίας καθολικού ελέγχου του πληθυσμού, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο κοινωνικό απαρτχάιντ για το τμήμα αυτών των απείθαρχων πολιτών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό υγειονομικών, ίσως και κοινωνικών φρονημάτων.

Με την αντισυνταγματική διάκριση των πολιτών, η κοινωνία μας μεταβάλλεται σε ρατσιστική,  ολοκληρωτική και αυτοκαταστροφική κοινωνία.

Η 31η Μαρτίου να  βρει τους αγωνιστές υγειονομικούς,  στην εργασία τους, δικαιωμένους.

Γιατί: 

Νίκη στους υγειονομικούς, σημαίνει

Νίκη για την Δημοκρατία,

Νίκη για την Ελευθερία,

Νίκη για τις δυνάμεις της εργασίας

και για αυτό ο αγώνας σας είναι και αγώνας μας,

αγώνας παλλαϊκός,  

για έναν Ελεύθερο Λαό σε μια Ελεύθερη Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.