ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ στους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών στοχεύουν ευθέως  στην ιδιωτικοποίηση, της υγείας. Επίσης η απειλή απόλυσης στοχεύει ευθέως στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή από την 1η Σεπτέμβρη τα συνδικάτα μας δεν κάνουν απολύτως τίποτε. Όπως δεν έκαναν τίποτε για την διάκριση των εργαζόμενων σε εμβολιασμένους και μη, όπως και για την ιδιωτική πληρωμή των τεστ από όλους κάτι που συνιστά αρχή κατάργησης της δημόσιας υγείας.

 Είναι πια τελείως απροκάλυπτος ο ολοκληρωτισμός του Κράτους. Σήμερα που τα νοσοκομεία άδειασαν από προσωπικό που νοσεί παρά τον εμβολιασμό του, τώρα που η άδεια για covid έγινε πέντε ημέρες,  ο Βασιλιάς είναι τελείως γυμνός. Έγινε ξεκάθαρο ότι η αναστολή της εργασίας δεν είχε κανένα υγειονομικό στόχο, πάρα μόνο από την μια μεριά την εκδίκηση σε  ανθρώπους που δεν υπακούν τυφλά την εξουσία  και από την άλλη αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.

Δεν Ξεχνάμε ότι:  Τον Ιούλιο του 2013, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αποφάσισαν τη διάλυση της δημόσιας Επαγγελματικής εκπαίδευσης με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την απόλυση 2500 χιλιάδων εκπαιδευτικών. Τότε όπως και σήμερα ο πυρήνας των απολυμένων ήταν ο τομέας υγείας των ΕΠΑΛ, σημειωτέον ο τομέας που εμφάνιζε και την μεγαλύτερη ζήτηση. Οι απολύσεις των συναδέλφων μας και η κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων ήταν τότε ένα δώρο στους ιδιώτες των ΙΕΚ, ήταν μια συγκεκριμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης. Με τον αγώνα μας το ανατρέψαμε. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα.

Οι σημερινές ευθύνες της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ όλων των συνδικάτων είναι τεράστιες. Η σιωπή τους είναι συνενοχή στην σφαγή των εργαζομένων. Η κυβέρνηση επιχειρεί   γενικευμένη επίθεση στην εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί  με το «αδιανόητο»: μιας Δυστοπίας καθολικού ελέγχου του πληθυσμού, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο κοινωνικό απαρτχάιντ για το τμήμα αυτών των απείθαρχων πολιτών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό υγειονομικών ίσως και κοινωνικών φρονημάτων..

 Για αυτό καλούμε την ύστατη ώρα, όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, ιδιαίτερα την ΑΔΕΔΥ  να πάρει επιτέλους το μέρος των υγειονομικών από θέση αγώνα. Να απαιτήσει να επιστρέψουν στις εργασίες.  Πριν τις 31 Μαρτίου που η κυβέρνηση απειλεί με συνέχιση των αναστολών ή με απολύσεις. Η υπόθεση  των υγειονομικών  μας αφορά όλους.

Μ.Α.Ζ.Ι. κίνηση εκπαιδευτικών 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.