ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 


Πανελλαδική κίνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

https://mazi-kinisi.blogspot.com/          mazi.kinisi@gmail.com

 Προς 

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΥΓΕΙΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΗΘΙΚΗΣ

ΕΟΔΥ

   Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αρμοδίων  που αναφέρονται στην άρση των περιοριστικών μέτρων και την αποκλιμάκωση από 1η Μαΐου έως και 31 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πληροφορούμαστε ότι εμφανίζεται σημαντική αποκλιμάκωση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, η οποία συνδυάζεται αντίστοιχα με σημαντική μείωση στον συνολικό αριθμό απλών νοσηλειών, στον αριθμό διασωληνωμένων ασθενών, καθώς και στον αριθμό θανάτων.

  Με βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα, πληροφορούμαστε ότι καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους χώρους, επανέρχεται η πληρότητα στο 100% σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καταργείται η επίδειξη τεστ από τους πολίτες και μάλιστα, από 1η Ιουνίου καταργείται και το μέτρο της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

    Η αντίστοιχη απόφαση με αριθμ.  Δ1α/ΓΠ.οικ.23983 ΦΕΚ 2137/30-4-22 (που ισχύει από 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και  16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00) φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

  Ο τίτλος, βέβαια, της  απόφασης απέχει μακράν από τους τίτλους των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε άρση των περιοριστικών μέτρων και φυσικά η έννοια του «έκτακτου»  δεν έχει πλέον την σημασία που γνωρίζουμε, καθώς «έκτακτα μέτρα» ανακοινώνονται κάθε δύο εβδομάδες πλέον εδώ και δύο χρόνια.

  Η «κατάργηση» λοιπόν, των πιστοποιητικών που με αισιοδοξία ανακοινώθηκε σε δημοσιεύματα, ουσιαστικά δεν ισχύει, καθώς με βάση την παραπάνω  Απόφαση οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση εξακολουθούν να επιμένουν σε έναν αναιτιολόγητο και επιλεκτικό περιορισμό που επιβάλλεται στους χώρους εργασίας και μάλιστα σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους.   

   Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι  υποχρεούνται σε διενέργεια ενός ράπιντ τεστ εβδομαδιαίως και στην  καταχώρηση των προσωπικών τους στοιχείων σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (edupass, gov.gr). Αντιθέτως, οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ζουν την πολυπόθητη ελευθερία τους και ότι τα προσωπικά τους δεδομένα πλέον δεν καταχωρούνται σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ ουσιαστικά παραμένει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εργαζομένων.   

   Επιπλέον, από την απόφαση προκύπτει ότι οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα εντός του σχολείου υπόκεινται σε ένα σελφ τεστ, ενώ αντίστοιχα οι μη εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους υποχρεούνται σε επιπλέον ράπιντ τεστ σε αντίστοιχη περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί σε αντίστοιχη ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου (4187 10/9/2022).

 Παρατηρούμε έκπληκτοι το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί όχι μόνο εξακολουθούν εμμονικά πλέον να στοχοποιούν συγκεκριμένους πολίτες, αλλά και να εμμένουν σε αποφάσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη του 2021, όταν δηλαδή ακόμη δεν υπήρχε η εμπειρία της αποτελεσματικότητας ή μη των εμβολίων για covid στον γενικό πληθυσμό.

   Να σας θυμίσουμε λοιπόν, ότι η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες  για covid free χώρους, καθώς όλο το χειμώνα εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι νοσούσαν και μετέδιδαν το ίδιο. Να σας θυμίσουμε, επίσης, ότι πολλοί επιστήμονες -θιασώτες των εμβολίων- τοποθετήθηκαν δημοσίως, λέγοντας πως ο εμβολιασμός για covid επιλέγεται με μοναδικό στόχο να προστατεύσει το ίδιο το άτομο που θα επιλέξει να εμβολιαστεί και ότι δεν σταματά τη διασπορά του ιού. Να σας θυμίσουμε ότι τελικά η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν ήταν η αναμενόμενη.

  Οι ίδιες οι Υπουργικές Αποφάσεις από τον Σεπτέμβρη του 2021 έως και τον Απρίλη του 2022 φαίνεται σαφώς ότι διαμορφώθηκαν με γνώμονα τα παραπάνω συμπεράσματα, καθώς υποχρεώθηκαν ΚΑΙ οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι να διενεργούν τεστ. Και μάλιστα, οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν σε δύο σελφ τεστ την εβδομάδα,  αν και ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τον διαφορετικό τύπο των τεστ  (σελφ τεστ οι εμβολιασμένοι,  ράπιντ τεστ οι μη εμβολιασμένοι).

       Κύριοι αρμόδιοι, εξηγήστε μας λοιπόν, επιτέλους:

1)   1)  Γιατί επιμένετε στον απαράδεκτο διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, καλλιεργώντας διχαστικό κλίμα; Ποια λογική εξήγηση μπορείτε να δώσετε για την απόφαση να διενεργούν μόνο οι μη εμβολιασμένοι τεστ;

2)    2)  Γιατί θεωρήσατε αναγκαίο να παραμείνει το τεστ σε μη εμβολιασμένους πολίτες στην εργασία τους, ενώ οι αντίστοιχοι περιορισμοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε όλες τις  άλλες δραστηριότητες; Υπάρχει κάποια μελέτη που δείχνει ότι ο ιός διασπείρεται σε χώρους εργασίας και όχι σε όλες τις άλλες δραστηριότητες κατά τους θερινούς μήνες, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες διασπείρεται σε όλους τους άλλους χώρους, εκτός από τον χώρο εργασίας (βλ. απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε εστίαση, γήπεδα, θέατρα κ.λ.π. δηλαδή απαγόρευση όλων των άλλων δραστηριοτήτων πλην της εργασίας);

3)   3) Για ποιον λόγο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε ράπιντ, αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν την χαλάρωση όλων των άλλων μέτρων;

4)  4) Με ποιον τρόπο ο μη εμβολιασμένος καθίσταται επικίνδυνος στην εργασία του και ποιο ρόλο παίζουν τελικά στις αποφάσεις σας τα επιδημιολογικά δεδομένα;

5)  5) Γιατί εμμένετε στην ατεκμηρίωτη άποψη ότι οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν κίνδυνο για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι επέλεξαν τον εμβολιασμό για δική τους προστασία; 

6)     6) Γιατί επιβλήθηκαν διαφορετικοί τύποι τεστ;  

Με ποια επιστημονική τεκμηρίωση οδηγηθήκατε σε τέτοιες αποφάσεις;

α) το σελφ τεστ ενδείκνυται για εμβολιασμένους, ενώ το ράπιντ τεστ για τους μη εμβολιασμένους;

β) τα τεστ ανταποκρίνονται διαφορετικά σε εμβολιασμένους και σε μη εμβολιασμένους;

 Γιατί οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί διενεργούν σελφ τεστ,  όταν έρθουν σε στενή επαφή με κρούσμα εντός σχολείου, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε επιπλέον ράπιντ;

7)     7Γιατί εμμένετε στην άποψη ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην Υγεία πρέπει να παραμείνουν σε αναστολή;

8)    8) Γιατί επιμένετε στον έλεγχο και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών;

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η επιβολή τεστ σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους αποτελεί τιμωρητικό  μέτρο και μάλιστα έχει τη μορφή προστίμου, εφόσον ο μη εμβολιασμένος εργαζόμενος αναγκάζεται να πληρώνει ο ίδιος το τεστ.  

Θεωρούμε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο έλεγχος και η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων και δεν κατανοούμε σε τι εξυπηρετεί.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του μέτρου διενέργειας τεστ από μη εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας με την αποζημίωση των μη εμβολιασμένων εργαζόμενων και πολιτών για τα τεστ που πλήρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ζητάμε την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και όλων των πολιτών.   

Σας παρακαλούμε να διαβιβαστεί στην  Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19,  Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες,  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Επιθυμούμε να συζητηθούν τα ζητήματα που σας θέτουμε στην ολομέλεια της Βουλής. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και αναμένουμε την απάντησή σας στα ερωτήματά μας. 

 2/5/22

 Πανελλήνια Κίνηση Εκπαιδευτικών ΜΑΖΙ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.