ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Σ.Ε.Π.Ε Περιφέρειας ΛΑΓΚΑΔΑ: Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί!

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                                                        ΛΑΓΚΑΔΑΣ 28/5/2022

Email:syllogosl@yahoo.gr                                                        ΑΡ.ΠΡ:27

ΠΡΟΣ:Μέλη Συλλόγου                 

Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί!

Να σταματήσει η αδιαλλαξία των κ.κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΛΕΥΡΗ!

 

Η παράταση αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του Covid 19 αποτελεί κατάφωρη και αδικαιολόγητη παραβίαση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων μιας αναπτυγμένης κοινωνίας.

Το επιχείρημα περί προστασίας των ασθενών και των ευπαθών ομάδων των νοσοκομείων από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν στηρίζεται σε καμιά υγειονομική ή επιστημονική λογική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι ο Covid 19 - λόγω και των πολλαπλών, εξελικτικών μεταλλάξεων του – μεταδίδεται από όλους προς όλους και μολύνονται όλοι από όλους (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι). Αυτό τεκμηριώνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι, παρά την απουσία των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία και τα ΚΥ εδώ και 9 μήνες, η ενδονοσοκομειακή μετάδοση του κορονοϊού δεν έχει σταματήσει, ίσα – ίσα έχει επιδεινωθεί.

Το ισχυρότατο όπλο του εμβολίου είναι εξαιρετικά χρήσιμο απέναντι στη βαριά νόσηση και στο θάνατο και γι αυτό υποστηρίζουμε σθεναρά την ανάγκη του εμβολιασμού (πάντα στη βάση της πειθούς). Ο εμβολιασμός δεν μπορεί όμως να αποτελεί ούτε τιμωρία, ούτε εκφοβισμό, ούτε επιβράβευση. Είναι ένα μέσο συλλογικής και ατομικής προστασίας που θα μπορούσε συλλειτουργώντας με ένα συνολικό σχέδιο για την δημόσια υγεία να οδηγήσει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα σημερινά.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή, όχι απλά δεν συνάδει στον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά είναι και υποκριτική. Στοχεύει αλλού: α) στη μετατροπή των ανεμβολίαστων υγειονομικών σε εξιλαστήρια θύματα που πάνω τους φορτώνεται όλη η ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, β) στον αποδεκατισμό του ΕΣΥ από ανθρώπινο δυναμικό που επιβαρύνει την ήδη οριακή κατάσταση του συστήματος λόγω των χρόνιων ελλείψεων, γ) στην εκδικητικότητα απέναντι στο σύνολο του υγειονομικού κινήματος που αποκάλυψε και αντιπάλεψε τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στην πανδημία, δ) στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση του δημοσίου, ε) στην επίδειξη σιδερένιας φτέρνας απέναντι στους εργαζόμενους με την τρομοκρατική πρακτική των διαθεσιμοτήτων, της στέρησης μισθού, των απολύσεων, στ) στον άμεσο σχεδιασμό της για το «νέο ΕΣΥ», με τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου το κόστος θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση.

 

Πραγματικά είναι μια τραγική απόφαση τη στιγμή που οι ελλείψεις είναι τεράστιες, αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, το γεγονός ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από προκήρυξη αυτής της κυβέρνησης και τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας. Δεν ξεχνάμε ότι συνεχίζεται η αναστολή εργασίας μόνο των υγειονομικών, όταν οι υπόλοιποι κλάδοιμπορούν να εργάζονται κανονικά στις υπηρεσίες τους κάνοντας συχνό διαγνωστικό έλεγχο με rapidtest.  Η τιμωρητική επιλογή για τους υγειονομικούς και μόνο είναι ξεκάθαρη.

Να μην περάσει η τακτική του μίσους και της εκδικητικότητας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Καμία απόλυση.
• Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.