ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ενάντια στην κατ’ εξαίρεση διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                               

Παρασκευή  16-09-2022 

                                      Ανακοίνωση

   Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί την κυβέρνηση σταματήσει τον εμπαιγμό των πολιτών και την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος με τη μορφή διακρίσεων εις βάρος των μη εμβολιασμένων εργαζόμενων. Η επιβολή της διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους αποτελεί τιμωρητικό μέτρο, εφόσον όλοι γνωρίζουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Υγιείς μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εισέρχεται ελεύθερα στις σχολικές μονάδες και επιβεβαιωμένα περιστατικά  μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο  διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα μέτρα έχουν αρθεί σε όλους τους άλλους χώρους πλην του εργασιακού.

   Στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική αφαίμαξη, η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των μη εμβολιασμένων εργαζομένων.

   Η πληρωμή των τεστ οδηγεί στην μείωση του μισθού τους και στην κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην δωρεάν παροχή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

   Οι διακρίσεις, η καταπάτηση εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων, η εργαλειοποίηση των κρίσεων και η διατήρηση του κλίματος φόβου και διαχωρισμού αποσκοπεί στην δυσλειτουργία των κοινωνικών θεσμών, στη διάλυση της δημόσιας υγείας και των εργασιακών σχέσεων.

   Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των μη εμβολιασμένων πολιτών στην ισότιμη αντιμετώπισή τους στον χώρο εργασίας τους και στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. 

   Καταγγέλλουμε την έμμεση περικοπή του μισθού τους. 

   Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της απόφασης για κατ’ εξαίρεση διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων και την επαναφορά στην εργασία τους όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


 






    Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας

Μπόζιος Κων/νος                                                                     Καλαμπόκης Χρήστος 



(Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε και στο 

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/392237_ypohreotiko-rapid-test-stoys-anemboliastoys-ekpaideytikoys-stop-stin )


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.