ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ μαθητών ΕΝΕΕΓΥΛ από το πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ (Ελένη Αραχωβίτου)

Κάνουμε λόγο για ίσες ευκαιρίες μάθησης, εκπαιδευόμαστε στη συμπερίληψη, παρακολουθούμε σεμινάρια για Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αλλά όταν φτάνουμε στο «Δια ταύτα…» τότε οι μαθητές των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ στον ΚΑΙΑΔΑ του Υπουργείου Παιδείας!!!

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ και για ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ θέμα λοιπόν:
Οι απόφοιτοι των Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων δεν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα Μαθητείας που υλοποιούνται από αρχές Δεκεμβρίου, διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει στείλει αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής .
Δηλαδή έχουν βρεθεί οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν τους μαθητές αυτούς αλλά το πρόβλημα είναι να σταλούν οι εκπαιδευτικοί!!!
Το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας δηλώνει απόλυτα έτοιμο να συμπεριλάβει στα τμήματα Μαθητείας που υλοποιεί τρεις μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας. Τα δυο σχολεία έχοντας άψογη συνεργασία εφαρμόζουν πρακτικές συμπερίληψης στην εκπαιδευτική διαδικασία στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.
Τώρα ήρθε η ώρα του Υπουργείου όμως να δράσει ΑΜΕΣΑ δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υπογραφής συμβάσεων που έχει ορίσει είναι η Παρασκευή 04.02.2022 !!!

https://www.patrasevents.gr/article/580640-to-en-e-e-egi-l-patron-sxetika-me-tin-mathiteia-ton-apofoiton-tou

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/369476_mathiteia-eneegyl-ypaith-den-stelnei-anaplirotes-eidikis-agogis

Ελένη Αραχωβίτου
Ηλεκτρολόγος Εκπαιδευτικός 
Υπεύθυνη Μαθητείας
2ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.