ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ για λίγο, βέβαια, μην αυταπατάσθε! (της Αγγελικής Παπαζάνη)

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

για λίγο, βέβαια, μην αυταπατάσθε! 

της Αγγελικής Παπαζάνη

 

Μόνον όποιος αποτιμά την ελευθερία πάνω από την επιβίωσή του δικαιούται κάτι περισσότερο στη ζωή από την κατάσταση του δούλου…

Συνέντευξη στον ΦΩΤΗ ΚΑΓΙΑΦΑ (Μάιος 2020) (fotisterzakis.gr)

 

Τι κοινό έχουν η  Γερμανία του 1935, η Ελλάδα του 1938, του 1948 , του 1967 και του 2021-22;

Μα τα πιστοποιητικά…

Στη Γερμανία το passeport généalogique (Ahnenpass) ήταν η  απόδειξη του ”ανήκειν” στην Άρια φυλή. Στην Ελλάδα του 1938 το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων επινοείται, προκειμένου να  επιβεβαιώνεται ότι ο κάτοχος  δεν είναι κομμουνιστής ή φίλα προσκείμενος στον κομμουνισμό. Ο εμφύλιος στη συνέχεια  αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος για τη χρήση πιστοποιητικών, που εντάσσονται στα  «Έκτακτα Μέτρα», με στόχο τον έλεγχο και αποκλεισμό από το δημόσιο βίο όσων ήταν ύποπτοι για συνεργασία με τους αντάρτες και αργότερα όσων έδειχναν συμπάθεια προς την κομμουνιστική ιδεολογία. Χρόνια μετά η στρατιωτική δικτατορία υιοθετεί και αυτή τα  πιστοποιητικά.

Στην ΕΥΡΩΠΗ των δικαιωμάτων(; ) το πιστοποιητικό  επανεμφανίζεται. Πρόκειται για  το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απόδειξη της  υγειονομικής καθαρότητας… Προνομιούχοι και μη προνομιούχοι! Πιστοποιημένοι και μη! Ο πολίτης κραδαίνει με υπερηφάνεια το  μαγικό χαρτί που εξασφαλίζει …αδειοδοτημένες ελευθερίες!

Υπήρξε, άραγε,  ποτέ χρήσιμο αυτό το χαρτί ; Τώρα που έχουμε διανύσει ένα ικανό χρονικό διάστημα μπορούμε να μιλήσουμε μετά βεβαιότητος.  Από υγειονομική πλευρά, όχι. Ή μάλλον υπήρξε . Όσο χρήσιμο υπήρξε και το sms σε ένα απρόσωπο τερματικό ή το χειρόγραφο μήνυμα στον εαυτό μας… Παιδαγωγικός και εδώ ο στόχος, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος διδάσκαλος του γένους  Γεραπετρίτης (Γιώργος Γεραπετρίτης / Οργή στα social media για τον «παιδαγωγό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη | Αυγή (avgi.gr))!

Οι τηλε - ειδικοί διαμηνύουν πια προς πάσα κατεύθυνση ότι  «έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, καθώς νοσούν και οι εμβολιασμένοι»( Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έρχεται κατάργηση - Πότε θα αρθούν τα μέτρα | Έθνος (ethnos.gr). Ας μην ξεχνάμε και το φιάσκο με τους εμβολιασμένους που νοσούσαν  και κυκλοφορούσαν κανονικά σε κλειστούς χώρους (Πιστοποιητικό εμβολιασμού – «Παγώνει» για τους εμβολιασμένους που νοσούν - ΤΑ ΝΕΑ (tanea.gr) .

Και ενώ πρακτικά  είναι άχρηστα και ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα , είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο ο πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας δέχτηκε να τα χρησιμοποιήσει.

Νομιμοφροσύνη; Φόβος της μετάδοσης; Αδιαφορία; Έλλειψη παιδείας; Οι απαντήσεις είναι πολλές (σε αντίθεση με την αλήθεια).

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναλογιστούμε  ποια θέση πήραν οι άνθρωποι της Εκπαίδευσης σε αυτήν τη δυστοπία. Πώς στάθηκαν και στέκονται απέναντι σε όλο αυτό που θυμίζει έντονα το 1984 του Όργουελ; Πώς αντιμετώπισαν την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων που καταστρατήγησε τον κώδικα της Νυρεμβέργης και ακύρωσε το ολοκαύτωμα, για το οποίο χύνονται τόσα κροκοδείλια δάκρυα;

Γιατί αν μη τι άλλο οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν! Γνώριζαν ότι οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις απαγορεύτηκαν δια ροπάλου μετά τις θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου. Γνώριζαν ότι κάποια κείμενα είναι απαρασάλευτα, διαχρονικοί φάροι πορείας για όλους μας. Γνώριζαν τι σήμαιναν τα πιστοποιητικά και πότε αυτά χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά. Γνωρίζουν ότι το κράτος -και η κοινωνία- πάντοτε έπονται και ποτέ δεν προηγούνται του κάθε ενός από εμάς […] στην ιεράρχηση των αξιών μιας δημοκρατικής Πολιτείας. Διδάσκουν  την Αντιγόνη!

Τώρα που το τείχος της ανοσίας γκρεμίστηκε και από επίσημα χείλη, τώρα που το πιστοποιητικό δεν έχει λόγο ύπαρξης (κι αυτό από επίσημα χείλη), τώρα (και μέχρι να αντικατασταθεί από κάτι άλλο πιο δεσμευτικό ακόμα) ο Έλληνας (ο εκπαιδευτικός ίσως πρώτος από όλους) πρέπει να προβληματιστεί γιατί  στο Σύνταγμα κάτω από την λαϊκή κυριαρχία υπάρχει το άρθρο 2 που μιλάει για την αξία του ανθρώπου που είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Μήπως τελικά έχει δίκιο ο κος Φώτης Τερζάκης που σε μία συνέντευξή του δήλωσε «Είμαστε όλοι αιχμάλωτοι στα χέρια τού ολοκληρωτικού κράτους που στο όνομα της δημόσιας υγείας αντλεί το δικαίωμα να μετατρέψει ολόκληρη την κοινωνία σε ένα υγειονομικά ελεγχόμενο Άουσβιτς»;( Η κοινωνία ως υγειονομικά ελεγχόμενο Άουσβιτς. Μια γραπτή συζήτηση με τον Φώτη Τερζάκη - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.