ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail:
aelmeahaias@gmail.com, Ιστοσελίδα: http://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 20/9/2022

Για τις διακρίσεις εις βάρος των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των πολιτών, εξακολουθώντας να καλλιεργεί το διχαστικό κλίμα με τη μορφή διακρίσεων εις βάρος των μη εμβολιασμένων εργαζόμενων. Η επιβολή της διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους αποτελεί τιμωρητικό μέτρο, εφόσονόλοι γνωρίζουμε ότι όλοι πλέον, εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι, νοσούν και μπορούν να  μεταδώσουν τον ιό. Υγιείς μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εισέρχεται ελεύθερα στις σχολικές μονάδες και επιβεβαιωμένα περιστατικά  μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο  διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός (!) Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και δεν υπάρχει πουθενά κανενός είδους περιορισμός.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και η καλλιέργεια στην κοινή γνώμη της αντίληψης ότι όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία και έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών

Η υποχρεωτική πληρωμή των τεστ από τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς οδηγεί στην μείωση του μισθού τους και στην κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην δωρεάν παροχή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες ενώ . 

Οι διακρίσεις, η καταπάτηση εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων, η εργαλειοποίηση των κρίσεων και η διατήρηση του κλίματος φόβου και διαχωρισμού από την κυβέρνηση αποσκοπεί στην δυσλειτουργία των κοινωνικών θεσμών, στη διάλυση της δημόσιας υγείας και των εργασιακών σχέσεων. 

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην ισότιμη αντιμετώπισή τους στον χώρο εργασίας τους και στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.  

Καταγγέλλουμε την έμμεση περικοπή του μισθού στους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς μέσω της υποχρεωτικότητας των τεστ.  

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της απόφασης για διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων και την επαναφορά στην εργασία τους όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας. 

 

 

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας


 


                    Ψαρράς  Σπυρίδων                                         Αθανασοπούλου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.