ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Α' ΣΕΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενάντια στην κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικά τεστ σε ανεμβολίαστους συναδέλφους


Α′ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”

ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1  , ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533

e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr      http://www.rfp.gr

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ  28/09/2022, Α.Π: 72

 

ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Θέμα: Να καταργηθεί η κατάπτυστη απόφαση που υποχρεώνει ανεμβολίαστους συναδέλφους να υποβάλλονται σε οικονομική αφαίμαξη με τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δημοσιεύτηκε πριν μέρες η νέα ΥΑ με τα μέτρα για τον κορωνοϊόστα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). Σύμφωνα μ’ αυτή, ενώ η επιστροφή στα σχολεία γίνεταιχωρίς selftestsγια μαθητές, πλήρως εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί τα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεώνονται να υποβάλλονται -αναιτιολόγητα-σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με rapid-test ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη!! Ορίζει, μάλιστα, και ποινές όπως αναστολή εργασίας ή στέρηση μισθού, αν δεν τηρούνται τα παραπάνω…!

Πρόκειται γιαμέτρα ξεκάθαρα τιμωρητικά, αυταρχικάκαι επικίνδυνα τη στιγμή μάλιστα που επιβεβαιωμένα περιστατικά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο  διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός! Πρόκειται για μέτρα που εντείνουν τους διαχωρισμούς, στοχοποιούν συναδέλφους και τους καταδικάζουν για μια ακόμα χρονιά σε οικονομική αιμορραγία. Κι όλα αυτά την ώρα που η ίδια «άριστη» κυβέρνηση, επικαλούμενη την «προστασία» της δημόσιας υγείας, επιλέγει και αφήνει δημόσια νοσοκομεία και δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης υποστελεχωμένα, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, και ταυτόχρονα χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει και φέτος την απόλυτη αντίθεσή του απέναντι σε οποιονδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών -αλλά και των υγειονομικών- και καταδικάζει τη βαθιά αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε:

- Την άμεση κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων.

- Καμία  αναστολή εργασίας-απόλυση. Κανένας διαχωρισμός.

- Την άμεση άρση της αναστολής εργασίας όλων των υγειονομικώνκαι άλλων εργαζομένων.

- Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό).

σάρωση0002


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

  

ΜΑΡΙΟΣ

         ΧΑΔΟΥΛΗΣ        

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

σάρωση0001

 

 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΑΡΛΗΣ

 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.