ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Μ.Α.Ζ.Ι.: Ανακοίνωση για τις «εκλογές» ανάδειξης αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

 


Πανελλαδική κίνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

https://mazi-kinisi.blogspot.com/                      mazi.kinisi@gmail.com

24/10/22

Ανακοίνωση του Μ.Α.Ζ.Ι. για τις «εκλογές» ανάδειξης αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Το 2020 το Υπουργείο αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν διαδικτυακά για πρώτη φορά για λόγους έκτακτης ανάγκης, «λόγω πανδημίας». Αποδεικνύεται όμως ότι η κατάργηση των δια ζώσης εκλογών είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως στόχος της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να καταργήσει θεμελιώδεις ελευθερίες, συλλογικές διαδικασίες και κάθε ίχνος δημοκρατίας,με την πρόφαση μιας υγειονομικής κρίσης.

Πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής  για την κατ’ επίφαση δημοκρατία τους εξαφανίζεται και προχωρούν σε διαδικασίες δυνητικά διαβλητές, που προσβάλλουν τα εκλογικά δικαιώματα και αφήνουν περιθώριο για ενδεχόμενη νοθεία και διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Με την κατάργηση της συλλογικής και άμεσης διαδικασίας των εκλογών, χάνεται κάθε έλεγχος που μπορεί να ασκήσει ο ψηφοφόρος και οι εμπλεκόμενες παρατάξεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαπαιδαγώγηση και ο εθισμός των πολιτών σε μια εικονική   πραγματικότητα που αντικαθιστά τη ζώσα πραγματικότητα συγχρόνως μετυφλή πίστη στους κυβερνητικούς ειδικούς.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού κράτους, που προωθείταικαι που επιβάλλεται, ακόμη και στην εκλογική διαδικασία,έκανε την εμφάνισή του ήδη με την τηλεκπαίδευση, την ψηφιακή πλατφόρμα εισόδου στο σχολείο (edupass), τα ψηφιακά πιστοποιητικά και το σκανάρισμα των πολιτών για την πρόσβαση σε αγαθά. Είναι φανερό ότι η επέκταση σε κάθε εκλογική διαδικασία του θεσμού των ψευτοεκλογών είναι απολύτως θεμιτή για την κυβέρνηση.Έτσι ώστε η δημοκρατική εκπροσώπηση να μετατραπείπραγματικά σε ψηφιακή διακυβέρνηση.

Η κίνηση εκπαιδευτικών ΜΑΖΙ από την αρχή αντιτάχθηκε στις στρατηγικές ψηφιακού ελέγχου και επεσήμανε σε πολλές ανακοινώσεις ότι  η υγειονομική κρίση  ήταν το προπέτασμα καπνού, ώστε να κρυφτεί ο σχεδιασμός  που αποβλέπει σε ένα σύστημα  ολοκληρωτισμού με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων.

Η έκκληση των εκπαιδευτικών σωματείων για ενεργοποίηση των δημοκρατικών αντανακλαστικών του κλάδου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά, ούτε να αποφασίζεται κατά περίπτωση, αλλά θα πρέπει τα σωματεία να επανεξετάσουν την στάση τους απέναντι  σε όλα τα ζητήματα δημοκρατίας που έχουν προκύψει.

Η οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση του Υπουργείου προς τον κλάδο, δεν αντιμετωπίζεται με εκβιαστικά διλήμματα, ρητορικές παγίδεςκαι με προσέγγιση πολιτικού λαϊκισμού-της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ- που προσπαθούν να εμφανίσουν συναδέλφους ως ανεύθυνουςγια την αποχή τους από τις ηλεκτρονικές κάλπες, αδιαφορώντας για τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Πρόκειται για εκλογές - παρωδία. 

Η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο τα σωματεία αλλά και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν τον κλάδο, που κωφεύουν σε ζητήματα δημοκρατίας, ενώ ευαισθητοποιούνται, όταν αυτά τα ζητήματα εμφανιστούν πλέον απροκάλυπτα.  

Υπό αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή στην παρωδία αυτή δεν έχει κανένα άλλο νόημα πέραν της δήλωσης συναίνεσης στην καταπάτηση της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου.  Οι προτάσεις για αποχή, από την άλλη, έχουν νόημα μόνο εάν συνοδεύονται από ουσιαστική κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για καταπάτηση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων με διάφορα προσχήματα.  

 

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας και να στηρίξουμε την αποχή από τέτοιες διαδικασίες με την ουσιαστική παρέμβασή μας σε ζητήματα παραβίασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων.

 

Το ΜΑΖΙ δε συμμετέχει στις εκλογές - παρωδία και καλεί τους συναδέλφους να αγωνιστούν ενάντια σε όλες αυτές τις αποφάσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, υποβαθμίζουν τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικούς και οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας.

 

Θεωρούμε ότι τα σωματεία έπρεπε να προχωρήσουν σε διά ζώσης εκλογές και οι αιρετοί που θα προέκυπταν να υποστηρίζονται από τα κατά τόπους ΔΣ με παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα έφερναν τους πολλούς συναδέλφους έξω από την πόρτα των υπηρεσιακών συμβουλίων. Είναι ευθύνη των σωματείων να οργανώσουν δια ζώσης εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα, αλλιώς περιορίζονται σε ρόλο νομιμοποιητή-χειροκροτητή της κυβέρνησης.

 

Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι πολίτες καλούμαστεσήμερα να αμφισβητήσουμε το κυβερνητικό αφήγημα στη βάση του και όχι μόνο σε κάποια επιμέρους σημεία και να παλέψουμε μαζί για την αξιοπρέπειά μας, την ελευθερία μας και τη ζωή μας. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.