ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Αίτημα του Μ.Α.Ζ.Ι. προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το σημερινό πολιτικό σύστημα βασίζει τη δημοκρατικότητά του στην διενέργεια εκλογών ανάδειξης κυβέρνησης. Από αυτές αντλεί τη νομιμοποίησή του. Εάν λοιπόν οι εκλογές δεν γίνονται με υποδειγματικό τρόπο, με πλήρη διαφάνεια και λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την εξασφάλιση του αδιάβλητου αυτών, τότε το πολιτικό σύστημα χάνει κάθε ίχνος νομιμότητας.

Τα συγκεντρωτικά εκλογικά αποτελέσματα, της επικράτειας ή του νομού ή του δήμου, προκύπτουν από την άθροιση των αποτελεσμάτων του κάθε εκλογικού τμήματος. Η  καταγραφή των αποτελεσμάτων ανά εκλογικό τμήμα είναι προϋπόθεση για την έγκυρη έκδοση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων. Το δικαίωμα του πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτά τα αποτελέσματα είναι αυτονόητο και απαράβατο. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί σε εύλογο χρόνο να δει τα αναλυτικά αποτελέσματα στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέχρι πρότινος οι έντυπες εφημερίδες που κυκλοφορούσαν αμέσως μετά τις εκλογές συνοδεύονταν από ένα ευμέγεθες ένθετο με τα αποτελέσματα όλων των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Στη συνέχεια η δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο έκανε ακόμη πιο εύκολη υπόθεση την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα αυτά. Δεν μπορούμε σήμερα να φανταστούμε κάποιο λόγο για τον οποίο πρέπει να αποκρυφτούν από τον κάθε πολίτη οι βασικές αυτές πληροφορίες.

Απαιτούμε το ελάχιστο και το αυτονόητο για  όλες τις Εθνικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές που θα  διεξαχθούν στο μέλλον. Τα ανά τμήμα αποτελέσματα που αθροίζονται για να δώσουν τα κάθε στιγμή συγκεντρωτικά, να εμφανίζονται στον ιστότοπο επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σε φυσικό χρόνο, δηλαδή συγχρόνως με τα αθροίσματά τους, αφού η ενδεχόμενη, μη άμεση ανακοίνωση, των ανά τμήμα εκλογικών αποτελεσμάτων κλονίζει δικαίως την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.