ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Περί προστίμων και άλλων αυθαίρετων και αυταρχικών πρακτικών. Στήριξη στον διωκόμενο εκπαιδευτικό Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Πανελλαδική κίνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση   

https://mazi-kinisi.blogspot.com                  mazi.kinisi@gmail.com

                                                                                                                              17/6/2024

        Περί προστίμων και άλλων αυθαίρετων και αυταρχικών πρακτικών.  

               Στήριξη στον διωκόμενο εκπαιδευτικό Αθανάσιο Παπαδόπουλο

 

          Τα πρόστιμα ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν!

         Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από την επιβολή ποινής στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Αθ. Παπαδόπουλο, φιλόλογο στο 57ο Γυμνάσιο Αθήνας. 

        Η δηλωμένη αδυναμία του συναδέλφου να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση τις ημέρες της μαθητικής κατάληψης (24-26/1/24 και 29/1/24) φαίνεται ότι έθεσε σε κίνηση τον αυταρχικό τιμωρητικό μηχανισμό, για τον οποίο φημίζεται η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας. 

        Η αδιάλλακτη στάση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δεν κάμφθηκε ούτε όταν ο συνάδελφος αναπλήρωσε τις χαμένες ώρες στο διάστημα που ακολούθησε – και μάλιστα κατόπιν γραπτής εντολής του ιδίου -  αποδεικνύοντας ότι οι ποινές επιβάλλονται αφειδώς και αδιακρίτως με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που οφείλουν πλέον να ακολουθούν τυφλά κάθε παράλογη και παράνομη εντολή. 

      Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το σχολείο - που είναι χώρος ανάπτυξης του ελεύθερου και δημοκρατικού φρονήματος - μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από μια αυταρχικότητα που αναδύθηκε μέσα από την κατατρομοκράτηση του λαού. 

      Παρόμοιες περιπτώσεις μ’ αυτήν του συναδέλφου Αθ. Παπαδόπουλου υπάρχουν πολλές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

      Ο κλάδος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη και δυναμική θέση απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά αμαυρώνει το εκπαιδευτικό έργο και προσβάλλει την προσωπικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.