ΜΑΖΙ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στον ολοκληρωτισμό. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Αγωνιζόμαστε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, βασισμένη στις αξίες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την ίδια την ζωή.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Άρση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των υγειονομικών ΤΩΡΑ!

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                  Θεσσαλονίκη, 30/3/2022

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Άρση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των υγειονομικών ΤΩΡΑ!

Ο ελληνικός λαός μετράει τα ολέθρια αποτελέσματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση στις καθημερινές λίστες των χιλιάδων νεκρών. Θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των ιδιωτών, τους οποίους ενισχύει με πακτωλό χρημάτων, ενώ συνεχίζει προκλητικά την υπονόμευση και διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και τη στέρηση από το ΕΣΥ του αναγκαίου προσωπικού. Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι αναστολές εργασίας (7000), οι συνταξιοδοτήσεις και οι 2500 υγειονομικοί που κάθε στιγμή απουσιάζουν επειδή νοσούν, έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των δομών υγείας και στην εξάντληση όσων έχουν απομείνει.

Για να αποκρύψει τις πραγματικές της επιδιώξεις και να αποποιηθεί των ευθυνών της αξιοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» που έκφρασή τους είναι, τα πρόστιμα, κάθε είδους αντιεπιστημονικοί περιορισμοί και  οι αναστολές εργασίας, παρότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέτρο υγειονομικού χαρακτήρα. Ο εμβολιασμός από εργαλείο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, μετατρέπεται σε μηχανισμό διχασμού, προστίμων, απολύσεων.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων κι ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι οδεύουμε προς αναστολή όλων των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid, η απειλή της απόλυσης των υπό αναστολή υγειονομικών (7000) μετατρέπεται σε ένα ακόμη χτύπημα κατά του ΕΣΥ.  Ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα με την άρση της μονιμότητας κατά παράβαση ακόμα και του Συντάγματος. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Απαιτούμε:

·         Την άμεση άρση των αναστολών εργασίας. Να επιστρέψουν τώρα στην εργασία τους με διενέργεια τεστ covid και να τους καταβληθούν οι μισθοί που άδικα και αυταρχικά τους στέρησαν.

·         Λέμε όχι στην πολιτική του διχασμού, των ποινών και των προστίμων.

·         Καμία σκέψη για απολύσεις μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων και άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας με οποιοδήποτε πρόσχημα.

·         Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα Μ.Μ.Μ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.